11 Ağustos 2010 Çarşamba

Çölyak Hastalığı: Tüketilmemesi Gereken Besinler !

Tüketilmemesi Gereken Besinler !

  • Buğday, arpa , çavdar ve yulaf  katkılı her türlü ürün. (Un, bulgur, irmik, makarna, şehriye, kuskus kepek gibi.)
  • Galeta ununa, una batırılarak kızartılmış tavuk balık gibi et ürünleri. 
  • Malt kullanılan içecekler, bira votka cin v.b. 
  •  Hazır çorbalar, pilav, köfte, pane harçları.
  • Gluten içeren çikolata ve sakızlar.


GÜVENİLİR YİYECEKLER:


  • Mısır, Pirinç, Patates, Kestane unu, Nohut unu, Soya unu, üzüm çekirdeği unu, tapioka, Yumurta,Reçel, Bal, Baharat ve bitki içermeyen  sirke çeşitleri. meyve sirkesi, 

  • Balık, balık konserveleri (Una batırılmamış baharatlanmamış taze veya dondurulmuş balık. Kendi suyunda ya da  yağında  balık konserveleri, midye karides yengeç v.b (Una batırılmamış, daha önce unlu gıdalar kızartılmış yağda kızartılmamış)  
  • Domates ve tuz içeren salça.
  • Tüm işlenmemiş, kabuklu kuru yemiş türleri yer fıstığı ay çekirdeği kabak çekirdeği badem (Paketlenenler ve işlenmiş olan,tuzlanan kuruyemişler gluten içermektedir)

  • Kümes hayvanları etleri, sığır dana kuzu etleri (Una batırılmamış ve baharatlanmamış olmalıdır.)
  • Tüm Sebze çeşitleri.
  • Tüm Meyve çeşitleri.
  • Bakliyatların tüm çeşitleri. Kuru fasulye,mercimek, nohut, kırmızı ve yeşil mercimek, barbunya, soya fasulyesi, börülce..gibi.
  • Tüm katı ve sıvı yağ çeşitleri, 

  • Tüm şeker çeşitleri (Toz şeker, pudra şekeri, kahverengi şeker.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder