Sinangil'den Glutensiz Simit
Hamur malzemeleri;
250 gr ( 2 su bardağı ) Sinangil Glutensiz Un
5 gr ( 2 çay kaşığı ) Yemeklik Tuz
1 adet Yumurta
80 ml ( 8 – 9 yemek kaşığı ) Su
10 ml ( 1 yemek kaşığı ) Sıvı yağ
12 gr Yaş maya
Üzeri İçin;
80 gr ( 1 çay bardağı ) Susam
200 ml ( 1 su bardağı ) Su
25 gr ( 1 yemek kaşığı ) Şeker
Hazırlanışı:
Hamur malzemelerinin tamamını yoğurma kabına dökün. Mikserin yoğurma aparatı veya elle iyi bir karışım elde edilinceye kadar yoğurun ( elle yoğurmada hamurda yapışma oluyorsa, hamura Glutensiz un serperek toplanmasını sağlayın ). Elde ettiğiniz hamuru 10 dk dinlendirin. Bu esnada bir kaba susamın tamamını dökün. Ayrı bir kapta şeker ile suyu karıştırın. Dinlenmiş hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı fitil haline getirin. Fitillerin bir ucunu sabitleyip diğer ucunu çevirerek hamurun burgu şeklini almasını sağlayın. İki ucu birleştirip hamura halka şeklini verin. Şekerli suya daldırıp susam kabına koyun. Hamurun her tarafının susamlı olmasını sağlayın. Hamurları fırın tepsisine yerleştirip bu haliyle sıcak bir yerde 30 – 40 dakika dinlendirin.
Pişirme:
Önceden ısıtılmış 200 - 210 º C fırında 10 – 15 dk pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder