27 Temmuz 2010 Salı

Glutensiz Pizza Tarifi ( 6 – 8 Dilim )

Sinangil'den Glutensiz Pizza  ( 6 – 8 Dilim )

Hamur  Malzemeleri;
250 gr ( 2 su bardağı ) Sinangil Glutensiz Un
5 gr ( 2 çay kaşığı )  Yemeklik Tuz
1 adet  Yumurta
75 ml ( 7 – 8 yemek kaşığı )  Su
20 ml ( 2 yemek kaşığı )  Sıvı yağ
20 gr  Yaş maya

Üst Malzemeler;
200 gr  Ketçap
2 adet  Sosis
10 dilim Salam
150 gr kaşar peyniri
1 adet domates
1 adet biber
25 gr  dilim zeytin


Hazırlanışı:
Hamur malzemelerinin tamamını yoğurma kabına dökün. Mikserin yoğurma aparatı veya elle iyi bir karışım elde edilinceye kadar yoğurun ( elle yoğurmada hamurda yapışma oluyorsa, hamura Glutensiz un serperek toplanmasını sağlayın ). Elde edilen hamuru 10 dk dinlendirin. Merdane ile 20 cm çapında açıp sıcak bir yerde 40 – 45 dk dinlendirin. Kabarmış hamurun,  kenarlardan 1 cm mesafe kalacak şekilde ortasını çatal yardımı ile birkaç yerinden delin. Hamurun orta kısmına önce ketçabı sürün. Üzerine kaşar peynirinin yarısını dökün. Diğer malzemeleri  koyduktan sonra geri kalan kaşar peynirini en üste yayarak serpin.

Pişirme:
Önceden ısıtılmış  200 - 210 º C fırında 15 - 20 dk pişirin




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder