20 Temmuz 2010 Salı

Glutensiz Grissini Tarifi

Sinangil'den Glutensiz Grissini  ( 12 – 15 Adet )


Hamur malzemeleri;

200 gr ( 1,5 su bardağı )  Sinangil Glutensiz Un

6 gr ( 2 çay kaşığı )  Yemeklik Tuz
6 gr ( 3 çay kaşığı )  Şeker
2 gr ( ½  çay kaşığı )  Kabartma Tozu
1  adet  Yumurta
1 adet  Yumurta sarısı
75 gr  Margarin
10 ml ( 1 yemek kaşığı )  Su
20 gr  Susam

Hazırlanışı:
Yumurta sarısı ve susam hariç bütün malzemeleri bir kapta iyice yoğurun. Elde edilen hamuru 6 – 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı parmak kalınlığında çubuk haline getirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
 
Pişirme:
Önceden ısıtılmış  180 – 190  º C fırında 15 – 20 dk pişirin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder