7 Ağustos 2010 Cumartesi

Glutensiz Kek Tarifi

Sinangil'den Glutensiz Kek


Malzemeler:
200 g (1,5 - 2 su bardağı) Sinangil Glutensiz Un
175 g (1 su bardağı) toz şeker
2 Adet yumurta
50 ml (1/2 çay bardağı) sıvı yağ
75 g yumuşatılmış margarin
50 ml (1/2 çay bardağı) süt
3 g (1 çay kaşığı) Glutensiz kabartma tozu
3 g (1 çay kaşığı) Glutensiz şekerli vanilin


Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker beyaz köpük oluşturuluncaya kadar 3 - 4 dk çırpılır.
Diğer malzemeler ilave edilerek pürüzsüz hamur elde edilinceye kadar
3 - 4 dk daha çırpılır. Hamur yağlanmış kek kalıbına dökülür.


Pişirme:
Önceden Isıtılmış Fırında . 150 - 160 °C, 45 - 50 dk pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder