10 Ağustos 2010 Salı

Glutensiz Ekmek Tarifi


Sinangil'den Glutensiz Ekmek

Malzemeler:
250 g (2 su bardağı) Sinangil Glutensiz Un
3 g (1 çay kaşığı) tuz
10 g yaş maya
15 g (2 yemek kaşığı) sıvı yağ
250 ml (1+1/4 su bardağı) ılık su

Hamurun Yapılışı:
Bütün malzemeler mikserin karıştırma kabına koyulur. Önce bir kaşık yardımıyla ön karıştırma yapılır daha sonra mikser ile pürüzsüz bir hamur elde edilinceye kadar karıştırılır. Elde edilen hamur önceden yağlanmış ekmek tavası veya kek kalıbına dökülür ve üzeri elle düzgünleştirilir. Hamur sıcak bir yerde iki kat hacme ulaşana kadar
(ortalama 30 dk) bekletilir.

Pişirme:
Önceden ısıtılmış; 200 - 220 ° C fırında, 20 - 25 dk pişirilir. 
Not: Hamurun üzerini pişirmeden önce fırça yardımıyla nemlendiriniz.
Ekmeklerin daha parlak olması için ısıya dayanıklı küçük bir kaba su
doldurulup fırınınızın pişirme kısmının arkasına yerleştiriniz.

Sinangil Glutensiz Un ambalajlarındaki diğer tarifler için tıklayın!




1 yorum:

  1. Merhabalar, benim buğday ve maya intoleransım var. Bu reçetede maya yerine kabartma tozu kullanabilir miyim?

    YanıtlaSil