Sinangil'den Glutensiz Damla Çikolatalı Cookıe ( 10 – 12 Adet )
Hamur malzemeleri;
100 gr (1/2 su bardağı ) Toz Şeker
2 gr (1/2 çay kaşığı ) Kabartma Tozu
½ paket Şekerli Vanilin
3 gr ( 1 çay kaşığı ) Yemeklik tuz
1 adet Yumurta
50 gr Margarin
50 gr (1/2 su bardağı ) Damla çikolata
Hazırlanışı:
Şeker, yumurta ve margarini krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Üzerine Sinangil Glutensiz un, Kabartma tozu, tuz, şekerli vanilini ilave edip iyi bir karışım elde edilinceye kadar hamuru yoğurun. Yoğurmanın sonunda damla çikolatayı ilave edip iyice karışıncaya kadar yoğurun. Elde edilen hamuru 10 – 12 eşit parçaya bölün.
Elinizle yuvarlak şekil verdikten sonra, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerlerini hafifçe bastırın.
Elinizle yuvarlak şekil verdikten sonra, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerlerini hafifçe bastırın.
Önceden ısıtılmış 180 – 190 º C fırında 10 – 15 dk pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder