10 Temmuz 2010 Cumartesi

Glutensiz Damla Çikolatalı Cookie Tarifi

Sinangil'den Glutensiz Damla Çikolatalı Cookıe ( 10 – 12 Adet )

Hamur malzemeleri;
150 gr ( 1+1/4 su bardağı ) Sinangil Glutensiz Un
100 gr (1/2 su bardağı ) Toz Şeker
2 gr (1/2 çay kaşığı ) Kabartma Tozu
½ paket Şekerli Vanilin
3 gr ( 1 çay kaşığı ) Yemeklik tuz
1 adet Yumurta
50 gr Margarin
50 gr (1/2 su bardağı ) Damla çikolata

Hazırlanışı:
Şeker, yumurta ve margarini krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Üzerine Sinangil Glutensiz un, Kabartma tozu, tuz, şekerli vanilini ilave edip iyi bir karışım elde edilinceye kadar  hamuru yoğurun. Yoğurmanın sonunda damla çikolatayı ilave edip iyice karışıncaya kadar yoğurun. Elde edilen hamuru 10 – 12 eşit parçaya bölün. 
Elinizle yuvarlak şekil verdikten sonra, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerlerini hafifçe bastırın.
Önceden ısıtılmış  180 – 190 º C fırında 10 – 15 dk pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder