Sinangil'den Glutensiz Poğaça ( 6 Adet )
Hamur malzemeleri;
5 gr ( 1,5 çay kaşığı ) Yemeklik Tuz
1 adet Yumurta
1 adet Yumurta sarısı ( üzerine sürmek için )
85 ml ( 8 – 9 yemek kaşığı ) Su
75 gr Margarin ( yumuşatılmış )
20 ml ( 2 yemek kaşığı ) Sıvı yağ
12 gr Yaş maya
20 gr Susam
Hazırlanışı:
Yumurta sarısı ve susam hariç diğer malzemelerin tamamını yoğurma kabına koyun. Mikserin hamur yoğurma aparatı veya el ile ideal kıvama gelinceye kadar yoğurun. (elle yoğurmada hamurda yapışma oluyorsa, hamura Glutensiz un serperek toplanmasını sağlayın) Elde ettiğiniz hamuru tezgah üzerinde 10 dk dinlendirin. Dinlenme sonrasında hamuru 6 eşit parçaya bölün. Elle yuvarlayarak fırın tepsisine dizin. Avucunuzun içi ile hamurların üzerini bastırıp yassı hale getirin. Bu haliyle sıcak bir yerde ortalama 30 dk dinlendirin. Ayırmış olduğunuz yumurta sarısını yeteri kadar dinlenmiş ve kabarmış olan hamurların üzerine sürüp, susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 – 190 º C fırında 10 – 15 dk pişirin.
Sinangil Glutensiz Un ambalajlarındaki diğer tarifler için tıklayın!
Tarifi harfi harfine deniyoruz. Elde ettiğimiz sonucu da yine paylaşacağız. Umarım güzel olur ve anneannem poğaçaları beğenir..
YanıtlaSilPoğaçalar çok güzel oldu ve glutensiz yiyecekleri çok da beğenerek yiyemeyen anneannem poğaçaları çok beğendi. Bu arada poğaçaları sade değil kıymalı yaptık ama tarifi olduğu gibi uyguladık. Sadece fırında kalma süresini 25 dakika gibi ayarlamak durumunda kaldık, sanırım o da fırınla alakalı bir durum.
YanıtlaSilSonuç olarak çok güzel bir sonuç elde etmiş olduk. Herkese tavsiye ederiz..
Teşekkürler Sinangil..